23948sdkhjf

Kærligheden til tøj viste vejen

For halvandet år siden åbnede konceptbutikken Forkids på Østerbro i København.
Men Signe Gruelund’s eventyr som iværksætter og tøjdesigner startede for cirka fire år siden.

Signe har arbejdet med tøj i mange år og startede som selvstændig, da hun for 4 år siden ved juletid opkøbte restpartier fra danske børnetøjsbrands og holdt julemarked på Lerkenfeldt Gods.

I stedet for nisser solgte Signe “julegaver” i form af børnetøj fra tidligere sæsoner d.v.s. outlet. Der kom masser af besøgende og julemarkedet satte skub i drømmen om at være selvstændig for Signe Gruelund.

- I halvandet år tog jeg rundt i Danmark og afholdt børnetøjsoutlet. Da de forskellige brands selv begyndte at holde outlets, var det en naturlig overgang til at starte eget prisvenligt brand op, siger Signe Gruelund til RetailNews.

Kærligheden til tøj
Overgangen til at blive selvstændig og tøjdesigner var et naturligt skridt for Signe Gruelund.

- Kærligheden til tøj startede i 9. klasse, da jeg var i praktik hos Nørgaard på Strøget. Jeg fik arbejde bagefter. Senere hen fik jeg elevplads, studiejob og dernæst fuldtid. Det var i Nørgaard jeg fandt min vej. Jeg elsker det sted, og var det ikke, fordi jeg selv er startet, så havde jeg været Nørgaard pige for altid. Jørgen Nørgaard er en de personer, jeg har aller mest respekt for i den danske modebranche. Han er en dygtig købmand, har skabt mode og et brand, der stadig holder, samt han er venlig og sjov, siger Signe Gruelund.

En hård kamp
Med en baggrund som ordblind og de kampe, der førte med det i folkeskolen, så er Signe Gruelund godt rustet til livet som iværksætter og designer.

Signes pointe er, at hendes baggrund som ordblind har gjort, at det preller af på hende, når hun hører en mand fra Vækstfonden sige til hende: ”Klap hesten og skru ambitionsniveauet ned - du provokerer mig”.

Signes høje ambitionsniveau har gjort, at hun nu har en kollektionen bestående af både kollektionstøjet "Forkids" og subbrandet "Stjerne by Forkids", som er basisvarer.

Brandet Forkids, som tæller Signe selv og to kollegaer, bliver hele tiden idéudviklet. De har fået skabt et univers med flere forskellige figurer, som er printet på tøjet, bl.a. Lyn Otto, Stjerne samt nye figurer som SuperStar og StjerneStøv.

- Når man laver børnetøj, må man gerne lege med sin fantasi, og det er én af de ting jeg elsker ved at skabe et univers henvendt til børn, siger Signe Gruelund.

- Vi arbejder hele tiden med at optimere og synliggøre Forkids, men vi er et ungt brand, og der er plads til forbedringer. Min holdning er, at man altid kan gøre det bedre, ligegyldigt hvor ens virksomhed befinder sig, uddyber Signe Gruelund.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094